®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Barnemat

Barnestell / Utstyr Barnevogner Bilseter Bøker Fra uke til uke Gutt eller Jente? Helseinfo. Klær og Sko Leker / Fritid / Utstyr  0-15 Mammaklær

Navneguiden

Ord og Beskrivelser

Reise med barn

Til London

Reiseguider

Sikkerhetsutstyr

Sykehus / Fødested

Tvillinger

Utstyr for Funksjonshemmede

SIDS
  


 

Tvillinger

 

 

Tvillinger er to søsken som har blitt til i samme svangerskap, og de har vært sammen i livmoren. Tvillinger er den vanligste formen for flerfødsel, men det forekommer også noen ganger trillingfødsler.

 

Lill biologi: For mange dyrs vedkommende blir flere unger til i samme drektighet. For de fleste pattedyr er flerfødsler normalt, men hos oss mennesker blir vanligvis bare ett avkom til om gangen og av den grunn blir tvillingfødsler "bemerkelsesverdig".

 

Toeggede (dizygote) tvillinger oppstår ved at to forskjellige eggceller blir befruktet med hver sin sædcelle. Toeggede tvillinger behøver ikke være mer like enn søsken flest. De kan være av enten samme eller forskjellig kjønn.

 

Eneggede (monozygote) tvillinger oppstår ved at en enkelt befruktet eggcelle deler seg og blir to selvstendige fostre. Eneggede tvillinger har samme genetiske materiale og er så og si "identiske". De er som regel av samme kjønn men det forekommer unntak noe som antagelig skyldes at den befruktede cellen har fått kjønnskromosomene XXY, og at tvillingene derved får hvert sitt kjønn.

 

I følge beskrivelser er ca. en av åtti fødsler hos mennesket tvillingfødsler, og omtrent 25% av av disse er eneggede tvillinger. Hyppigheten av toeggede tvillinger øker noe med morens alder, og er til dels arvelig. Med bakgrunn i dette forekommer toeggede tvillinger oftere i enkelte familier. Antall tvillingfødsler har økt betraktelig de siste tiårene, noe som i all hovedsak skyldes assistert befruktning, og at kvinner får barn senere i livet enn det som var "normalt" tidligere. Hyppigheten av eneggede tvillinger er derimot upåvirket av de nevnte  faktorer.

Ved å studere tvillinger kan en finne ut om forskjellene mellom folk skyldes arv eller miljø. Dette gjelder sykdommer, atferd og andre forhold. Tvillinger er født på samme tid, har vokst opp på samme tid og oftest under samme vilkår og i samme familie. Dessuten har enegegde tvillinger nøyaktig samme gener.

Kilde: Wikipedia

 

Du kan lese mer om tvillinger og tvillingfødsler her på hjemmesiden til: Tvillingforeningen.

 

 


 

 

 

 

 


 Taco PizzaChorizo Pizza

Taco Pizza               Chorizo PizzaBli synlig for barnefamilien,

- Bestill annonse i dag!


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no 

 

Alt innhold på Barnstell.no er opphavsrettslig beskyttet.

Vi gjør deg oppmerksom på at bak nettsiden Barnstell.no står det ikke noe helsefaglig personell. All informasjon som formidles på disse nettsidene er i sin helhet basert på innhentet informasjon fra diverse fagbøker mm. Informasjonen og artiklene erstatter på ingen måte nødvendig legekonsultasjoner under svangerskapet. Barnstell.no frasier seg ethvert ansvar i alle former for eventuelle helseskader, missforståelser, feiltolkinger etc. som følge av bruk av de beskrivelser og teknikker som gjengis og omtales på nettsidene. Personvern.