®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Barnemat

Barnestell / Utstyr Barnevogner Bilseter Bøker Fra uke til uke Gutt eller Jente? Helseinfo. Klær og Sko Leker / Fritid / Utstyr  0-15 Mammaklær

Navneguiden

Ord og Beskrivelser

Reise med barn

Til London

Reiseguider

Sikkerhetsutstyr

Sykehus / Fødested

Tvillinger

Utstyr for Funksjonshemmede

SIDS
  


 

Sikring av Barn

(Sikkerhetsutstyr for barn i alle aldre)

 

 


 

Sikring av barn uansett alder og situasjon er viktig, og dette er noe alle foreldre absolutt bør legge stor vekt på. Innen for enkelte områder er barnesikring lovpålagt (eks. i bil), men det er mange andre områder og da spesielt i hjemmet, hvor man både kan og bør gjøre hverdagen tryggest mulig for barna.

 

Husk at det er ditt barn det gjelder!

 

De første månedene kan krever baby'n mye oppmerksomhet, og den er som regel tilstede i nærheten av mor, far og søsken mesteparten av døgnet. Men, selv i de periodene når denne sover for seg selv trenger denne å bli passet på. Til dette finnes utstyr som gjør at man både kan høre å se selv om man oppholder seg andre steder enn baby'n. Kjekt å ha!

 

BabyRadioandTempControl

BabyCamControl

 

Når den lille krabaten vokser til og starter sin oppdagelsesferd innenfor husets fire vegger møter den hindringer og farer over alt. Det kan være i stua, på kjøkkenet, i trapper, på soverommet osv., men det skal så lite til for foreldrene å iverksette noen enkle tiltak som kan hindre "ulykker".

De fleste hus og leiligheter har trapper i en eller annen form. De kan være lange og bratte eller små og enkle. Uansett så utgjør disse en fare for minsten. 

Trapper kan enkelt sikres med en Trappegrind, og av slike finnes det flere varianter som dekker ethvert behov, og som enkelt kan tilpasses alle trapper. I tillegg til en god trappegrind lønner det seg å sikre med en Anti skli tape på alle trappetrinn.

På badet hvor det som regel er et flislagt gulv vil det være fornuftig å legge en Sklisikker matte. Samme gjelder i både badekar og dusj.

På sin lille gå-tur mot trappa har små'n ganske sikkert passert både stuebord og veggseksjoner. På disse bør man sette noen  Hjørnebeskyttere. En hjørnebeskytter er som regel laget av myk plast eller skummgummi og limes på med en ferdig påsatt tape. Monter slike for å unngå hodeskader og skrubbsår.

Det er også viktig at det på de dørende der barnet ferdes monteres en skikkelig Dørsikring og Dørbrems. Slike hindrer klemskader på både hender og føtter. Samme gjelder for skuffer av alle slag og her bør det monteres en Skuffsperre. Foruten det som allerede er nevnt så er vinduer et viktig område for barnesikring. Anskaff en skikkelig Vindusikring så er du trygg på at barnet ikke faller ut.

 

Alle små barn tiltrekkes av det som er synlig i krabbehøyde, og stikkontakter er et yndet mål for de fleste. Dersom ikke veggkontakten er av typen "stikk å vri" (for å få satt inn støpselet) må det monteres en Kontaktbeskytter. Husk: Strøm er farlig enten man er stor eller liten!

Kjøkkenet er for mange barn et spennede område. Her er det mye å utforske, men det er også mye farlig for små'n. Det er derfor viktig at kjøkkenet sikres på best mulig måte, og for dette er det mulig å få kjøpt både komfyrbeskytter og kjøleskapslåser.

 

Utesikring er like viktig som innesikring, og i denne sammenheng vil vi minne deg om at dersom du har en bolig med veranda/balkong så er dette et område hvor sikring for små barn er nødvendig. Her må det sikres både mot klatring i rekkverk og krabbing under rekkverk. I tillegg er det viktig å sikre trappen til verandaen og til dette kan det være mulig å benytte samme trappesikring som man har inne i huset. Det skal så lite for at man skal føle seg trygg.

 

Sikring av barn i Bil. Husk: Det er påbudt å sikre alle barn i bilen både med et godkjent bilsete og med godkjente bilbelter 

(Godkjent sikkerhetsutstyr). Til dette finnes det et utall av merker og varianter men det som man må huske er at alle godkjente bilseter for barn skal være merket med ECE R44-03 eller ECE R44-04.

Dette godkjenningsmerket skal i tillegg angi hvilken vektklasse utstyret gjelder for. Tallet som står inne i sirkelen sammen med E’en viser produksjonslandet.

På denne linken til Trygg Trafikk kan du lese alt om vektklasser, du får anbefalinger om sikring av barn og mye mer.

 

En annen meget viktig ting som vi vil minne deg på når det gjelder barnesikring er følgende: Dersom du skal handle, gjøre små ærender og har med deg barnet i bilen:

 

La ALDRI barnet bli sittende alene i bilen! - Ta ALLTID barnet med deg dit du skal!


 

 


 

 

Bilbarnestoler for handicappede barn

Alle som har et barn med en eller annen form for handicap har som mål å kunne sikre barna sine på best mulig måte, og samtidig kunne leve et liv så normalt som mulig. Det er ingen forskjell, alle barn liker å kjøre bil og alle familier må ha muligheten til å forflytte seg i bil.

For gruppen barn med handicap er det utviklet en fin bilbarnestol som via leverandøren kan tilpasses det enkelte barn og det aktuelle handicap. Denne stolen lages på bestilling, den dekker de fleste behov, den er utviklet slik at alle skal kunne skal sitte like trygt og godt som andre barn, og ha den samme comforten når de ferdes i bil. 

Vi er ikke eksperter på dette området og vil derfor ikke presentere alle stolens "fasciliteter" og bruksmuligheter her, men dersom du er i en situasjon hvor en barnestol av denne typen er aktuell ber vi deg om å ta kontakt enten med  hjelpemiddelsentralen i ditt område (du har krav på økonomisk støtte til en slik type stol) eller få en henvisning til produsenten som da kan hjelpe deg videre. 

 

Hjelpemiddelsentralen har også god oversikt over produsenter av alt annet sikringsutstyr for denne gruppe barn. Se også denne siden!


 

 

Bilbarneseter

 

Bilbarnesetene er delt inn i grupper etter barnets vekt, fordi alder ikke er presist nok som målestokk for å velge det riktige barnesetet. Klassifisering etter barnets vekt benyttes også som industristandard. Sikkerhetstips: Ikke kjøp et barnesete "til å vokse i". Sørg for at det virkelig passer til barnets vekt, fordi det bare er det riktige setet som gir den riktige sikkerheten.


 

 

Medisiner - Kjemikalier - Giftige planter mm.

 

Alle familier har dette i huset i en eller annen form. Det kan være vaskemidler, plantegjødning, sølv- og messingpuss, tennveske til grilen, hodeverktabletter, p-piller, salver, giftige blomster osv. osv.

Uansett hva man har i huset så må og skal dette oppbevares på en skikkelig måte og langt unna der hvor barn kan få tak i dette.

 

Hva kan man gjøre dersom barnet har fått i seg noe av dette eller andre former for giftige og/eller helseskadelige produkter?

 

De første er å kontakte lege, legevakt, sykehus eller Giftinformasjonen. Hos sistnevnte får du all nødvendig informasjon om hva du kan og skal gjøre i en akutt situasjon.

 


 

Sykler og sykkelhjelmer 

Når "poden" har kommet i den alderen at en sykkel står på ønskelista, (enten det er en sparkesykkel, en tre- eller tohjuling), må man alltid huske på hjelm.

 

 Beskyttelse og barnas sikkerhet må ikke glemmes

 

 


 Taco PizzaChorizo Pizza

Taco Pizza               Chorizo PizzaBli synlig for barnefamilien,

- Bestill annonse i dag!


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no 

 

Alt innhold på Barnstell.no er opphavsrettslig beskyttet.

Vi gjør deg oppmerksom på at bak nettsiden Barnstell.no står det ikke noe helsefaglig personell. All informasjon som formidles på disse nettsidene er i sin helhet basert på innhentet informasjon fra diverse fagbøker mm. Informasjonen og artiklene erstatter på ingen måte nødvendig legekonsultasjoner under svangerskapet. Barnstell.no frasier seg ethvert ansvar i alle former for eventuelle helseskader, missforståelser, feiltolkinger etc. som følge av bruk av de beskrivelser og teknikker som gjengis og omtales på nettsidene. Personvern.