®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Barnemat

Barnestell / Utstyr Barnevogner Bilseter Bøker Fra uke til uke Gutt eller Jente? Helseinfo. Klær og Sko Leker / Fritid / Utstyr  0-15 Mammaklær

Navneguiden

Ord og Beskrivelser

Reise med barn

Til London

Reiseguider

Sikkerhetsutstyr

Sykehus / Fødested

Tvillinger

Utstyr for Funksjonshemmede

SIDS
  


 

Reise med Barn

 


 

 


Dersom du skal ut å reise når du er gravid er det lurt å tenke seg litt om og forbrede seg så godt som mulig. Det er mye som kan påvirke deg underveis. På denne siden har vi satt opp noen momenter i forbindelse med flyreiser, dette er generell informasjon, og dersom det er spesielle ting du vil vite mer og så ber vi deg ta kontakt med din lege eller helsesøster.

Normalt er det ikke noe problem for gravide å reise med verken med fly eller andre fremkomstmidler. Det som kan være plagsomt for noen er eksempelvis de som opplever kvalme, og selvfølgelig mavestørrelsen (dersom man er noen måneder på vei). Ut over dette er det helt ok for de fleste gravide å reise, for barnet i

maven har det fint, og det er godt beskyttet. Bruk setebeltet slik som anvist, men husk at dette skal festes under og ikke på maven. Dette bl.a. for å beskytte morkaken.

Ved reise er det noen moment man absolutt bør være oppmerksom på. Sjekk reiseforsikringen din og les nøye reglene i denne vedrørende "reisende og graviditet". Husk at du alltid har med deg forsikringsbeviset. Husk alltid å ha med deg det Europeiske helsetrygdekortet (info.side) som du får fra NAV.

Kan bestilles her

Dersom du bruker en eller annen form for medisiner (kan være så enkelt som hodeverktabletter), og det er noe i slike du ikke tåler som eksempelvis asetylsalisylsyre (det er mange som ikke tåler dette) bør du få dette bekreftet fra din lege, og få dette påført eksempelvis i passet eller som et vedlegg til dette (det har jeg).

 

I tillegg til å undersøke hvilke regler som gjelder for reiseforsikringen må du i god tid før avreise ta kontakt med det flyselskapet du skal reise med å sjekke ut hvilke regler dette har relatert til gravide reisende. Reglene i de enkelte flyselskap kan variere en legeerklæring (på engelsk) dersom svangerskapet har passert 28. uke. Normalt anbefales det fra eksperthold å unngå flyreiser etter uke 36, og mange flyselskap tar ikke med gravide pasasjerer som har passert denne datoen. Husk at dersom ikke alle nødvendige papirer er i orden før avreise kan du risikere å bli avvist ved innsjekkingen.

Dersom du i løpet av svangerskapet har hatt en eller annen form for problemer som eksempel blødninger, livmorhals, lav blodprosent, variasjon i blodtrykk eller tidligere har vært gjennom prematur, bør du absolutt konferere med lege i god tid før avreise.

 

Uansett reisens lengde, reisetidspunkt etc. så anbefales det at gravide forbereder seg godt, og konfererer med sin lege. 


 

 

Reiser med barn

 

Det å reise med barn er alltid hyggelig enten disse er nesten nyfødte eller litt eldre. Det kan noen ganger være litt strevsomt, men med en god og riktig planlegging går dette de fleste ganger veldig greit. I følge beskrivelser anbefales det å vente med reiser til minste'n har blitt tre til fire uker. I løpet av denne perioden bør man ha blitt sikker på at babyen er helt frisk.

Det anbefales videre at dersom det ikke er helt nødvendig bør man ikke foreta de lange reisene den første tiden.

Det er viktig at man ikke reiser med et sykt barn enten dette er noen uker gammelt eller det er eldre. Tenk deg selv, du heller vil ikke reise noen steder hvis du er syk eller har noen plager.

Spedbarn og små barn får eller har nøyaktig de samme plagene som alle voksne personer men de har liten eller ingen mulighet til å formidle at de er kvalme, har "dotter" i ørene eller er redde. Den eneste måten de "bruker " for å signalisere at noe er galt, er at de gråter, og alle vet (eller burde vite) at når et lite barn gråter da er det en grunn for det, og det er en grunn som vi voksne må ta hensyn til. Når det gjelder flyreiser bør man være spesielt oppmerksom ved opp- og nedstigningsfasen.

Uansett hvor du skal reise og hva du skal reise med så ta alltid hensyn til barnets situasjon.

 

Husk at det er ditt barn det gjelder!

 

 

 

 

 

Ordbok

Skal du på ferie - og har en eller annen form for matallergi så kan kanskje dette være til hjelp for deg.

Det tyske forbrukerkontoret har laget en nettbasert ordbok tjeneste som skal hjelpe matallergikere som er på reise. Informasjonen i denne  ordboken er tilgjengelig på 25 språk, og her kan du lage ditt eget personlige allergikort som du kan ha med deg. Her kan du se ordboken

Denne allergiordboken kan være nyttig å ha med på ferieturen, men det er viktig å huske på at allergikere alltid må være ekstra på vakt når de spiser ute på restaurant. Språkproblemer kan gjøre det vanskelig å kommunisere med servitører og kjøkkenpersonale på restauranter. I tillegg til dette må man være oppmerksom på at maten kan ha, og de fleste ganger, har en annen sammensetning i utlandet enn det man er vant til hjemmefra. Eksempelvis er det ganske vanlig med Lupin i melet i søreuropeiske land, og dette er noe som kan gi alvorlige allergiske reaksjoner hos dem som har nøtteallergi i en eller annen form.


 

Informasjon om mange destinasjoner kan du se på våre reiseguider.

 

 

Se også vår side med helseinformasjon

 

 


 Taco PizzaChorizo Pizza

Taco Pizza               Chorizo PizzaBli synlig for barnefamilien,

- Bestill annonse i dag!


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no 

 

Alt innhold på Barnstell.no er opphavsrettslig beskyttet.

Vi gjør deg oppmerksom på at bak nettsiden Barnstell.no står det ikke noe helsefaglig personell. All informasjon som formidles på disse nettsidene er i sin helhet basert på innhentet informasjon fra diverse fagbøker mm. Informasjonen og artiklene erstatter på ingen måte nødvendig legekonsultasjoner under svangerskapet. Barnstell.no frasier seg ethvert ansvar i alle former for eventuelle helseskader, missforståelser, feiltolkinger etc. som følge av bruk av de beskrivelser og teknikker som gjengis og omtales på nettsidene. Personvern.