®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Barnemat

Barnestell / Utstyr Barnevogner Bilseter Bøker Fra uke til uke Gutt eller Jente? Helseinfo. Klær og Sko Leker / Fritid / Utstyr  0-15 Mammaklær

Navneguiden

Ord og Beskrivelser

Reise med barn

Til London

Reiseguider

Sikkerhetsutstyr

Sykehus / Fødested

Tvillinger

Utstyr for Funksjonshemmede

SIDS
  


 

Barneklær og Fottøy

Mange nybakte foreldre er usikre på hva som er nødvendig av klær, og hvilke type klær som er det beste for deres barn. For de fleste så går det greit å finne hva som er nødvendig, og man får gode råd både famile og venner. Utvalget av baby og småbarnsklær er utrolig stort, og daglig ser man avisannonser og tv-reklame fra både store og små virksomheter som tilbyr sine baby og barneprodukter. Ikke la deg forvirre av all reklamen, vurder ditt behov å kjøp det som du mener er best for babyen.

 

 

  

  


 

 

Det som er viktig for en nyfødt er at den har varme og gode klær enten disse skal være på kroppen, hodet, bena eller hendene. Det anbefales fra mange hold å bruke klær av ull, som har de beste egenskapene til å holde på varmen. Man skal likevel være litt oppmerksom ved bruk av ullklær, for mange kan reagere med allergiske symptomer og kløe på slike plagg. Selv om ull nå produseres slik at det er bløtt og godt er bomull et meget godt alternativ. Bomull holder ikke like godt på varmen, men det er blødt og godt og foretrekkes av de fleste. Uansett hva du bruker enten dette er lue , votter, sokker, strømpebukser, gensere eller annet så er det viktig å passe på at babyen har riktig temperatur. Den må ikke fryse, men den må heller ikke bli for varm. Det er farlig for et lite barn å bli for varm å det er derfor viktig at du passer på slik at den lille ikke blir overopphetet.

 

Noen tips: Lang- og Kortermede bodyer, gode Sparkebukser, Jakker, Luer (også vindtett), Ullbodyer, Kjøredress (vindtett), Votter, Sokker, Ullvotter.

 

Lue er et viktig plagg for en baby. Lue bør benyttes ofte slik at man på best mulig måte beskytter hodet enten det er mot varme, kulde, sol eller vind. Luer finnes i mange varianter og her må man prøve seg frem slik at man finner den fasongen som er best egnet i alle situasjoner.

I tillegg til en god lue er det viktig at barnet har noe som er godt og varmt både på hender og føtter, og selvfølgelig noe som er tilpasset årstid og dagstemperatur.

Foruten lue og votter er det viktig at barnet til alle tider har et godt undertøy, og et undertøy som er tilpasset barnekroppen både i størrelse og med hensyn til at babyen oppretholder riktig temperatur og har det godt.

 

Når du skal ut så er det som det gamle ordtaket sier "man må se an været først". Dette er viktig for man må kle barnet etter situasjonen. En regel som er grei å huske er at du skal kle på barnet slik du kler på deg selv, ikke for lite og i alle fall ikke for mye og ikke for trangt. Da har dere det bra begge to.

 

Nattøy er for en baby et nødvendig plagg, og en god pyjamas enten heldekkende eller todelt må alle ha. Brukes en todelt pyjamas (som kan være kjekk ved bleiebytte om natta) må man i tillegg ha gode og varme sokker / strømper. Bruk ikke pyjamas med påsydde knapper dersom kneppingen er foran. Små barn har en tendens til å bite på alt og det er fort gjort å få en knapp i halsen.

 

Føttene til babyer og små barn trenger ikke fottøy den første tiden. Små barneføtter liker seg best og utvikler seg best uten noe (for dem) trangt og klumpete. Et par gode sokker, gjerne slike sklisikre sokker, er godt nok. Når barnet vokser til, begynner å ta sine første skritt kan man tenke på sko, men selv da bør barnet gå så mye som mulig uten.

 

Et lite men viktig tips:

For ditt barn skyld - Vask alltid nye klær før bruk! Eks. nattøy, undertøy, strømpebukser, trøyer, babyluer mm. Nytt tøy inneholder ofte allergiframkallende kjemikalier. Vær også oppmerksom på at klær med farge ganske ofte inneholder de farlige AZO-fargestoffene. Slike klær vaskes før bruk.

 

 

 

 

 

Barneklær

 

Måleskjema

Dersom du er usikker med størrelser på klær, så her du her en enkel oversikt.

 

Centimentrene i tabellen

angir barnets lengde

 

 

 

50 cm. = Nyfødt

56 cm. = 0-2 måneder

62 cm. = 2-4 måneder

68 cm. = 4-6 måneder

74 cm. = 6-9 måneder

80 cm. = 9-12 måneder

86 cm. = 12-18 måneder

92 cm. = 18-24 måneder

98 cm. = 24-36 måneder

 

 

 


 Taco PizzaChorizo Pizza

Taco Pizza               Chorizo PizzaBli synlig for barnefamilien,

- Bestill annonse i dag!


- startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no 

 

Alt innhold på Barnstell.no er opphavsrettslig beskyttet.

Vi gjør deg oppmerksom på at bak nettsiden Barnstell.no står det ikke noe helsefaglig personell. All informasjon som formidles på disse nettsidene er i sin helhet basert på innhentet informasjon fra diverse fagbøker mm. Informasjonen og artiklene erstatter på ingen måte nødvendig legekonsultasjoner under svangerskapet. Barnstell.no frasier seg ethvert ansvar i alle former for eventuelle helseskader, missforståelser, feiltolkinger etc. som følge av bruk av de beskrivelser og teknikker som gjengis og omtales på nettsidene. Personvern.